Ευρώπη ολοταχώς!



Μετά την τραγική του πορεία το τελευταίο διάστημα, ο Άρης ανέκαμψε και πήρε δύο σημαντικές νίκες, με την Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον στόχο του, που είναι ένα "Ευρωπαϊκό" εισιτήριο!

Ήρθαν αντιμέτωποι με κακά αποτελέσματα, τα οποία δεν θέλουν να θυμούνται οι περισσότεροι. Οι εμφανίσεις τους ακόμα και στις νίκες, με τον Σάββα Παντελίδη στο τιμόνι, ήταν επίσης κακές. Η αντίδραση του κόσμου αναμενόμενη, μετά από όλα τα αποτελέσματα της ομάδας τους τον τελευταίο καιρό. Υπήρξαν στιγμές που πολλοί φοβήθηκαν, ότι ο Άρης θα χάσει πρόωρα τον δρόμο για τον αρχικό στόχο του. 

Το "χαστούκι - restart" ήταν η οδυνηρή ήττα στην Λιβαδειά, από τον τοπικό Λεβαδειακό, με 1-0. Ο Άρης ανασυντάχθηκε, με κάποιους νέους παίχτες στο ρόστερ του και με νέα προσπάθεια για ανάκαμψη. Ο προπονητής Σάββας Παντελίδης έπαιξε τα "χαρτιά" του στον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη. Ήταν η τελευταία του ευκαιρία για τον 53χρονο τεχνικό να αποδείξει πως αξίζει να κάθεται στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων".

Πράγματι κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό διπλό, σε μία δύσκολη έδρα, από την οποία δεν πέρασε κανένας αντίπαλος εύκολα φέτος. Ο Άρης έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε με 0-1, έχοντας καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για τον Άρη, ο οποίος στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης είχε ευκαιρίες για να βάλει κάποιο γκολ ακόμα. Αυτό που κράτησαν οι "κιτρινόμαυροι" είναι οι 3 σημαντικοί βαθμοί, που τον έβαλαν στην 6η θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό. 

Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, χθες (3/2) με 1-0 απέναντι σε μία επίσης δύσκολη ομάδα, παρά την βαθμολογική της θέση. Αυτή την φορά στι "σπίτι" τους και μπροστά στον κόσμο τους, που ήταν αρκετός στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και πήρε χαρά για δεύτερο σερί εντός έδρας αγώνα. Η διαφορά με το προηγούμενο παιχνίδι, που έδωσε η ομάδα του Παντελίδη, ήταν ότι παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό εναντίον της Λαμίας και έπεισε τους φιλάθλους του. Έκλεισε στα καρέ του τον ΠΑΣ Γιάννενα και ήταν ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Βρίσκεται πλέον στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ελληνικής Σούπερλιγκ, αφού ξεπέρασε και τον Παναθηναϊκό, που την κατείχε μεχρι και πριν μία αγωνιστική. Έχοντας ξεκινήσει για να βρει τα πατήματά του, ο Άρης είναι πλέον σε τροχιά "Ευρώπης" και βρίσκεται σε μία καλή περίοδο, κυρίως ηθικά αφού μέχρι πρότινος το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν και το καλύτερο. Αγωνιστικά, φαίνεται σταδιακά βελτίωση και μπορεί να υπάρξει και περαιτέρω βελτίωση, αφού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι πολύ λίγο καιρό στον σύλλογο (Τόνσο, Κόρχουτ, Ρος, Λάρσον, Φετφατζίδης).

Σίγουρα όμως, οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται σε καλό δρόμο και πρέπει να εκμεταλευτούν το χαμένο έδαφος των ομάδων, που βρίσκονται στις ακριβώς πίσω θέσεις. Χρειάζεται να το παλέψουν και να μην κάνουν τα λάθη των προηγούμενων αγώνων της σεζόν που διανύουμε. Ο επόμενος αγώνας που δίνει η ομάδα του Άρη θα είναι στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα. Μία ομάδα την οποία γνωρίζει καλά ο Σάββας Παντελίδης, ενώ ταυτόχρονα δεν "κατεβαίνουν" με την ίδια πίεση που θα είχαν εάν δεν είχαν κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες.

Με νίκη θα μπορέσουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα, δεδομένης της δυσκολίς που θα έχει η συνέχεια του προγράμματος αγώνων, καθώς θα παίξεξ τρία "ντέρμπι" (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό), στα οποία πιθανότατα να μην συλλέξει τους βαθμούς που χρειάζονται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια