Κορυφαίοι παίχτες που ήρθαν και δεν ακούμπησαν!

Η αποχώρηση του Τουρέ από τον Ολυμπιακό μας φέρνει στο μυαλό και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κορυφαίων ποδοσφαιριστών, που δεν ανταπέδωσαν τα αναμενόμενα. 

Με την σειρά μας εμείς στο SportMachineGr, θυμόμαστε ανάλογες περιπτώσεις, όπως του Γιάγια Τουρέ, που ήρθαν στην Ελλάδα με τεράστια καριέρα και δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση. Οι οπαδοί τους υποδεχόταν με τρέλα, αφού τέτοιες μεταγραφές για την Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να μην θεωρηθούν τεράστιες. Οι περιπτώσεις αυτών των ποδοσφαιριστών είναι αυτές που ακολουθούν.

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ - ΠΑΟΚ - 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για μπερμπατοφ παοκ

Όταν ο Μπερμπάτοφ ανακοινώθηκε πως θα έρθει στην Ελλάδα και θα παίξει για το ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του δικέφαλου περίμεναν πολλά περισσότερα. Μία πολλά υποσχόμενη απόκτηση, που για διάφορους λόγους δεν έπιασε ποτέ στον ΠΑΟΚ και τα λεφτά που δαπανήθηκαν... πήγαν στράφι.
14 συμμετοχές - 4 γκολ.

Μίκαελ Εσσιέν - Παναθηναϊκός - 2015

Σχετική εικόνα

Μεγάλος παίχτης με τεράστια καριέρα στην Τσέλσι. Τεράστιο το όνομα και το μέγεθός του σαν ποδοσφαιριστής. Δεν έβγαλε ποτέ τα λεφτά που δαπάνησε ο Παναθηναϊκός για να τον φέρει στην Ελλάδα, ούτε ανταπέδωσε αυτά που περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που είχαν κατακλύσει το αεροδρόμιο στην άφιξή του!
12 συμμετοχές - 1 γκολ.

Τζολεόν Λέσκοτ - ΑΕΚ - 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για λεσκοτ αεκ

Πρόκειται για έναν μεγάλο αμυντικό με σπουδαία καριέρα με την Μάντσεστερ Σίτυ κυρίως και την Εθνική Αγγλίας. Ήταν πολύ μεγάλη μεταγραφή και αυτή για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά ο Λέσκοτ δεν έπιασε ποτέ στην "Ένωση".
4(!!) συμμετοχές 

Σεμπαστιάν (Loco!) Αμπρέου - Άρης - 2009

Αποτέλεσμα εικόνας για αμπρεου

Το νούμερο 9 στην παγκόσμια κατάταξη των σκόρερ τότε, ήρθε για να παίξει στον Άρη. Οι φίλοι του Άρη γέμισαν το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και υποδέχτηκαν θερμά το νέο αστέρι της ομάδας τους. Το αστέρι αυτό όμως δεν έλαμψε ποτέ με τα "κιτρινόμαυρα". Τα Χριστούγεννα μάλιστα αποχαιρέτισε και τον σύλλογο. 
9 συμμετοχές - 4 γκολ

Όσκαρ Καρντόζο - Ολυμπιακός - 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για οσκαρ καρντοσο

Μεγάλος παίχτης που με την φανέλα της Μπενφίκα, αλλά και με της Τράμπζονσπορ μάτωνε τα δίχτυα. Στον Ολυμπιακό δεν συνέβει σε καμία περίπτωση και έτσι πήρε τον δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη του.
34 συμμετοχές - 4 γκολ

Σίντεϊ Γκοβού - Παναθηναϊκός - 2010

Αποτέλεσμα εικόνας για γκοβου

10 χρόνια στην Λυών και με πάνω από 300 αγώνες με την Γαλλική ομάδα. Στον Παναθηναϊκό μας έμεινε περισσότερο για τα ξενύχτια του παρά για την μπάλα... που δεν έπαιξε ποτέ. Έτσι γύρισε πίσω στην Γαλλία και στην Εβιάν.
24 συμμετοχές - 3 γκολ

Μάρσιο Αμορόζο - Άρης - 2008

Αποτέλεσμα εικόνας για αμοροζο

Ακόμη μία περίπτωση "killer" που ήρθε στην Ελλάδα ύστερα από το πέρασμα από ομάδες όπως Πάρμα, Ουντινέζε και Ντόρτμουντ. Χιλιάδες οπαδοί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" για να καλωσορίσουν το νέο αστέρι της ομάδας. Ένας πραγματικός σούπερ σταρ που στον Άρη δεν θύμισε σε τίποτα αυτόν που βλέπαμε στα Ευραπαϊκά γήπεδα.
9 συμμετοχές - 2 γκολ

Λούις Γκαρσία - Παναθηναϊκός - 2010

Αποτέλεσμα εικόνας για λουις γκαρθια

Επίσης μεγάλος παίχτης με καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Στον Παναθηναϊκό δεν έπαιξε ποτέ σαν τον παιχταρά που ξέραμε.
25 συμμετοχές - 2 γκολ 3 ασιστ

Φλάβιο Κονεϊσάο - Παναθηναϊκός - 2005

Αποτέλεσμα εικόνας για flavio conceicao panathinaikos

Διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας και καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατάσαραϊ. Στον Παναθηναϊκό δεν ήταν όμως ο ίδιος παίχτης με πριν και έφυγε πολύ γρήγορα από την ομάδα.
14 συμμετοχές - 1 γκολ 5 ασιστ

Εϊντούρ Γκούντγιονσεν - ΑΕΚ - 2011


Θητεία σε Μπαρτσελόνα και μεγάλη εμπειρία στην Premier League. Είχε βέβαια και έναν μεγάλο τραυματισμό που τον άφησε πίσω όμως δεν ήταν ποτέ αυτός που βλέπαμε με την φανέλα της Μπάρτσα και της Τσέλσι.
14 συμμετοχές - 1 γκολ 3 ασιστ

Ούγκο Αλμέιντα - ΑΕΚ - 2016


Ο Αλμέιντα έκανε αρκετά καλή καριέρα σε Πόρτο, Βέρντερ Βρέμης και Μπεσίκτας κυρίως. Διεθνής και με την Εθνική Πορτογαλίας ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και ήταν ηχηρή μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα. Πολλά κιλά μπάλα, αλλά και ο ίδιος πολλά κιλά...! Δεν έπιασε ποτέ στην "Ένωση" και έφυγε αφήνοντας μεγάλη απογοήτευσγ στους φίλους της ΑΕΚ. 
19 συμμετοχές - 2 γκολ 2 ασιστ

Μπέπε Σινιόρι - Ηρακλής - 2004

Το 2004 ο Ηρακλής απέκτησε έναν κορυφαίο παίχτη που έβαζε γκολ με το τσουβάλι στην Ιταλία. Πάνω από 120 γκολ με την Λάτσιο και πριν έρθει στην Ελλάδα, έφυγε από την Μπολόνια με 70+ γκολ στο σακί του. Τον Οκτώβριο έφυγε υπογράφοντας το τελευταίο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ουγγρικη Σομπρόν.
5(!!) συμμετοχές - 0(!!) γκολ

Χόρχε Μπερμούδες - Ολυμπιακός - 2001


Ένας εξαιρετικός αμυντικός που το καλύτερό του φεγγάρι ήταν με την Μπενφίκα, στην οποία αγωνίστηκε για 30 περίπου αγώνες στην μία χρονιά που έμεινε στην ομάδα. Αποχώρησε για την Μπόκα Τζούνιορς όπου αγωνίστηκε σε πάνω από 130 αγώνες και έπειτα ήρθε στον Ολυμπιακό. Δεν έδειξε τον καλό του εαυτό ποτέ στους "Ερυθρόλευκους" με αποτέλεσμα σε 2 σεζόν να παίξει πολύ λίγα παιχνίδια. Το 2003 γύρισε πίσω στην Λατινική Αμερική.
12 συμμετοχές - 1 γκολ

BONUS - Κέβιν Μιραλλάς - Ολυμπιακός - 2018 




Ο Κέβιν Μιραλλάς, στο δεύτερο πέρασμά του στον Ολυμπιακό δεν ήταν ποτέ ο ίδιος Μιραλλάς που ήξεραν οι φίλοι των Πειραιωτών! Ο ξεσηκωμός για τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν μεγάλος, αφού επέστρεφε στην Ελλάδα ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά. Άδικα όμως, αφού ο Μιραλλάς δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα και το καλοκαίρι αποχώρησε από την ομάδα, ενώ προβλεπόταν οψιόν αγοράς στην συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Σήμερα αγωνίζετε με την φανέλα της Φιορεντίνα. Πάντως η αγάπη των "ερυθρόλευκων" για τον Κέβιν δεν έσβησε ποτέ!
15 συμμετοχές - 2 γκολ 2 ασιστ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια