SUPER 3:Το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα του Βορρά!-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Είμαι ο Γιώργος Μπατζές είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης,είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού ζω όμως στην πόλη του Άρη και θεώρησα σκόπιμο να κάνω ένα αφιέρωμα στον Super 3 το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα του Βορρά.


Πολλοί λόγο της υπερδιαφήμισης του ΠΑΟΚ βάζουν τόσο τον Άρη όσο και τους οπαδούς του σε δεύτερη μοίρα κάνοντας παράλληλα ένα τεράστιο λάθος καθώς οι ανωτερότητα των οπαδών του Άρη σε σχέση με τον "μισητό" του αντίπαλο τον ΠΑΟΚ είναι εμφανής σε όλους εμάς που κατοικούμε στην Θεσσαλονίκη.

Χρησιμοποίησα στον τίτλο "το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα του Βορρά" αλλά θά θέλα να προσθέσω και κάτι που έχει πολύ σημασία για όλους μας,πως οι οργανομένοι του Άρη δεν είναι οι πιο πιστοί οπαδοί στον Βορρά...είναι οι πιο πιστοί στην Ελλάδα! Όλος ο κόσμος του Άρη και κυρίως οι οργανομένοι έχουν ακολουθήσει την ομάδα τους σε μέρη και έδρες που δεν μπορούν να φανταστούν όποιοι δεν ζουν σε αυτήν την πόλη...επειδή είναι αμέτρητες οι εκδρομές που έχουν κάνει οι "κιτρινόμαυροι" από τον Έβρο ως την Κρήτη θα σας πω μόνο ένα περιστατικό για να καταλάβετε για τι κόσμο μιλάμε,Άρης-Πανσερραικός αγώνας Γ' Κατηγορίας οι οπαδοί του Άρη γέμισαν το Κλεάνθης Βικέλιδης δείχνοντας για ακόμα μία φορά στην "πόλη του θεού" την δυναμή τους.

Οι οπαδοί του Άρη δεν έγιναν γνωστοί μόνο για την "υπερβολική" λατρεία τους προς τον σύλλογο στα "μαύρα χρόνια" που πέρασε η μεγαλύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης λόγο των λάθος διοικητικών επιλογών αλλά λόγο κάποιων γεγονότων που προκάλεσαν δέος σε κάθε υγειή φίλαθλο αυτής της χώρας.

Θα αναφέρω κάποια γεγονότα που πρωσοπικά εμένα με έκαναν να χειροκροτήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς καν να είμαι οπαδός της συγκεκριμένης ομάδας και όχι μόνο να χειροκροτήσω απλά αλλά στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον με έβαλε να κατατάξω τον Άρη στην πρώτη θέση μπροστά από τον χιλιοδιαφημισμένο ΠΑΟΚ.

Ένα από τα γεγονότα αυτά είναι τα τρία φιλικά παιχνίδια με τις κορυφαίες ομάδες της Λατινικής Αμερικής,δύο με την Μπόκα Τζούνιορς(στο ένα είχα παρευρεθεί και γω) και ένα με την Πενιαρόλ,οι οπαδοί του Άρη σε αυτά τα παιχνίδια παρέδωσαν μαθήματα εξέδρας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο! Εκατοντάδες πυρσοί και καπνογόνα,τα decibel στα ύψη,πολύ πάθος,παλμός και ζωντάνια...στο la bobonera δεν έχω πάει αλλά εκείνη την μέρα εγώ προσωπικά ένιωσα σαν Αργεντίνος!

Το άλλο γεγονός είναι ο αγώνας του Άρη στο Μάντσεστερ απέναντι στην Σίτυ,7.000 τρελαμένοι Αρειανοί ταξιδεύουν στην Αγγλία να στηρίξουν την αγαπημένης τους ομάδα ενώ αξίζει να σημειώσουμε οτί η ομάδα του Άρη παρόλο που δέχτηκε τρία γκολ οι οπαδοί δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν!

Πάμε στο "έπος" της Μαδρίτης! Ο Άρης αντιμετωπίζει την Ατλέτικο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά παρόλα αυτά καταφέρνει να φύγει με το διπλό! Το ματς σίγουρα το κέρδισαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη αλλά πιστεύω προσωπικά πως οι 4.000 Αρειανοί στην Μαδρίτη έβαλαν το λιθαράκι τους γιαυτή την μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας!

Πολλούς μπορεί να τους συγκινούν πυρσοί και καπνογόνα εγώ προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν αγώνα ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ στο "Χαριλάου".... Η ΑΕΚ κέρδιζε 0-4 και οι οπαδοί του Άρη τραγουδούσαν σαν να έβαλαν γκολ σε τελικό Champions League...πράγμα ασυνήθιστο για τα Ελληνικά δεδομένα όταν το λιντσάρισμα πάει σύννεφο στο δύσμοιρο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Το αποκορύφωμα και αυτό που απέδειξε πως ο Super 3 είναι έτη φωτός μπροστά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ήταν ο τελικός του 2010 στην Αθήνα απέναντι στον Παναθηναϊκό....περίπου 27.000 οπαδοί του Άρη ταξίδεψαν στο ΟΑΚΑ πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα!Γνώμη μου είναι πως οι οπαδοί του Άρη αν είχαν την δυνατότητα θα κατέβαζαν άλλο τόσο κόσμο στο ΟΑΚΑ καθώς η ζήτηση και η τρέλα του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη σε αντίθεση με τους δύο αντίστοιχους τελικούς του ΠΑΟΚ στην Αθήνα όπου τα εισητήρια πωλούνταν μέχρι την τελευταία μέρα ενώ στο περσινό τελικό κάποια έμειναν απούλητα!(να σημειώσουμε πως ο ΠΑΟΚ κατέβασε 23.000 κόσμο στην Αθήνα και όχι 27.000)

Τέλος,θα θέλα να εκφράσω τον σεβασμό μου στους οπαδούς του Άρη καθώς έχουν κρατήσει την αξιοπρέπεια  και το ήθος τους σε κάποια θέματα που είναι πάνω από το ποδόσφαιρο όταν οι συμπολίτες τους προσβάλουν την Εθνική Ελλάδος και σηκώνουν Βουλγάρικες σημαίες!

Υ.Γ. σας ζητώ συγνώμμη που έγραψα μόνο αυτά,είναι πολλά περισσότερα αυτά που έχουν κάνει οι οπαδοί των "Κιτρινόμαυρων" απλά θεώρησα πως αυτά που ανέβασα είναι τα πιο σημαντικά!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια